- Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği ve buna yakın diğer bilim dalları hızla değişmekte ve gelişmektedir. Bu gelişme ve değişime ayak uydurmak, bölümlerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak ve ülkemizin geleceğine katkı sağlamak amacıyla 26 yıldır Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları toplantıları düzenlenmektedir. Bu yıl bu toplantıların 36. sı düzenlenecektir. Bu toplantılarda üretilen yararlı sonuçların yalnızca bölüm başkanları arasında değil tüm akademisyenlere de aktarılmasının daha uygun olacağı değerlendirildiğinden, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) toplantıları ile birlikte UBMK konferanslarının düzenlenmesi kararı alınmıştır. Bu yılki konferans 14-16 Eylül 2022 tarihleri arasında Diyarbakır, Dicle Üniversitesi’nde VII. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (UBMK 2022) olarak düzenlenecektir.
- Konferansa gönderilen her bildiri, bildiri konusunda uzman en az iki hakem tarafından değerlendirilmektedir. Hakem onayından geçen bildiriler için benzerlik araştırması yapılmaktadır. Bu aşamayı geçen bildiriler konferans programına katılmaktadır. Bir bildirinin IEEE Xplore’da yayınlanması için konferansta sunulması gerekmektedir.
- Üniversite-Sanayi işbirliğini artırmak amacıyla, sanayi kuruluşlarında yapılan Ar-Ge nitelikli çalışmaların sonuçlarının sunulacağı bildiriler de konferansta sunulabilir. Konferansa kabul edilen bildiriler için özel oturum düzenlenecektir. Sanayiden gelen ve konferansa kabul edilen bildiriler de IEEE XPlore’da yayımlanacaktır.
- UBMK konferanslarında sunulan bildirilerden seçilmiş olanlar genişletilerek makale haline dönüştürülüp ABV Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisin’e sunulabilir. ABV Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi’nde yayımlanan makaleler TR Dizin‘de taranmaktadır.
- Konferans Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) Kurulu ve Akademik Bilişim Vakfı (ABV) tarafından düzenlenmektedir. Konferansı düzenleyenler UBMK konferanslarından bir gelir elde etmeyi hedeflememektedir. Konferans ve her bir bildiri için kural gereği IEEE’e ödeme yapılmaktadır. Konferans gelirleri, konferansın tanıtım, düzenleme, davetli konuşmacı masrafları, konferans sırasındaki ikramlar ve vergiler gibi genel giderlere harcanmaktadır. Konferansa mali konularda Akademik Bilişim Vakfı (ABV) destek vermektedir.
- Konferansta sunulan bildiriler için aşağıdaki ödüller verilecektir;
– En iyi lisans bildirisi
– En iyi lisans üstü bildirisi
– En iyi sanayi bildirisi
-
- 15 Ağustos 2022’ye kadar istekte bulunan 5 öğrenciye, konferansa ücretsiz katılım hakkı sağlanacaktır.
-
- IEEE öğrenci kulübü üyesi 12 öğrencinin konferansa ücretsiz katılmaları sağlanacaktır.
- ABV, TBD, BMO, EMO ve IEEE üyeleri için indirimli katılım ücreti sağlanacaktır.
- Sosyal Sorumluluk Projeleri:
– Konferansa katılan her kişi için Dicle Üniversitesi bir fidan dikecektir
- UBMK-2022 konferansı yüz yüze olacak şekilde düzenlenecektir. Ancak Dünya genelindeki salgın hastalık devam ederse ÇEVRİMİÇİ Uzaktan erişim biçiminde yapılacaktır.
- Açılış Konuşmaları,
- Davetli Konuşmacılar ve
- Kuruluşların ArGe Sunumları
Youtube üzerinden yayımlanacaktır. Kanal adı “BMBB Kurulu“dir, Kanal herkese açıktır.
Her türlü sorunuzu ubmkkonferansi@gmail.com adresine yazabilirsiniz
-
- Bildiri gönderme son günü : 1 Temmuz 2022
- Yazarlara bildiri durumunun bildirilmesi : 10 Temmuz 2022
- Bildirinin son biçiminin gönderilmesi son günü : 10 Ağustos 2022
- Bildiri kabul yazısının gönderilmesi : 20 Ağustos 2022
- Ayrıntılı konferans programının açıklanması : 1 Eylül 2022
- Erken kayıt için son gün : 14 Ağustos 2022
- Konferans günleri : 14-15-16 Eylül 2022
- Konferans yemeği : 15 Eylül 2022
- Konferans sonrası sosyal program : 17-18 Eylül 2022
Konferansın amacı; Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgi Güvenliği Mühendisliği ve benzer alanlarda çalışan akademisyenler, araştırmacılar, kamu ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirmek, yapılan yeni ve farklı araştırmaları, çalışmaları, uygulamaları ve düşünceleri paylaşmaktır.
• Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi
• Bilgisayar Mühendisliğinde Yeni Eğilimler
• Lisansüstü Eğitiminde Kalite ve Akreditasyon
• Ülke Stratejileri ve Politikaları
• Bilişim Sistemlerinde Sertifikasyon ve Denetim
• Mühendislik ve Sosyal Sorumluluk
• Yazılım Mühendisliği Eğitimi
[